komt goed
Goede doelen Nieuws & events

“Komt goed!” – C2Y steunt de vzw Stop Darmkanker

Mensen zijn van nature positief ingestelde wezens. Hoe moeilijk de uitdaging ook is, hoeveel tegenslagen ze ook moeten verwerken, ze gaan er meestal van uit: “Het komt wel goed!”

Dat is ook altijd onze insteek geweest naar onze klanten toe; wat er ook gebeurt met je IT-infrastructuur. Hoeveel er ook fout loopt: het komt wel goed. Wanneer wij voor een klant beginnen te werken, vragen wij hen ook steeds om problemen onmiddellijk te melden, hoe klein ook. Hoe sneller we erbij zijn, hoe makkelijker het probleem vaak op te lossen is. En vermits we proactief die problemen gaan opsporen, kunnen we met een gerust hart zeggen: Het komt goed! Het is een echte bedrijfsfilosofie geworden.

Het is ook daarom dat de onderstaande beklijvende video ons recht in het hart raakte.

Collega-ondernemer Hans Meus van de Gempemolen in Sint-Joris-Winge werd geconfronteerd met darmkanker in zijn familie. Zijn broer Wim kreeg de diagnose op erg jonge leeftijd. Iets waar je nooit klaar voor bent. Door een graffiti-tag ‘Komt Goed!’ van een straatartiest, kregen ze het idee om de vzw Stop Darmkanker te ondersteunen met mooie ‘Komt Goed!’-pins, waarvan de opbrengst integraal aan die vzw wordt geschonken.

“Een pin met ‘Komt goed!’ triggert mensen en lokt dialoog uit. Het inspireert sommigen om mee te steunen en sensibiliseert anderen om zich preventief te laten testen.” – Michel Hayen, zaakvoerder C2Y

Iets waar we bij C2Y niet onberoerd bij konden blijven. We kochten een resem pins om uit te delen aan onze trouwste klanten en ook de collega’s dragen de pin voortdurend, op kantoor én op de baan. Het triggert mensen… lokt dialoog uit. Het draagt ook een positieve boodschap uit: darmkanker kan genezen worden als je er in een vroeg stadium bij bent. Het is ook hier weer een kwestie van proactief te zijn, zéker als het gaat om één van de meest voorkomende kankers in onze Westerse wereld.

Daarom steunen we dit initiatief helemaal. En we hopen hiermee andere ondernemers te inspireren en onze klanten te sensibiliseren om deze ingrijpend ziekte samen het hoofd te bieden.

 

Meer info via:

https://www.stopdarmkanker.be/vzw-stop-darmkanker/

https://www.wedoeneensgek.be/komt-goed-pin